Tandzorg voor Kinderen

Tandzorg voor Kinderen

Orale gezondheidszorg voor kinderen is van groot belang om uw kind te leren begrijpen hoe belangrijk de basisprincipes van tandheelkundige en mondverzorgingsproducten zijn als eerste stap om een leven lang van een gezond gebit te profiteren. Een van de beste manieren om kinderen over tandheelkundige gezondheid en het behoud van een goede mondhygiëne te leren is het stimuleren van regelmatige bezoeken aan de tandarts en mondhygiënist.

Wij raden u aan uw kind een tandarts te bezoeken wanneer de eerste tand verschijnt, niet later dan zijn/haar eerste verjaardag. In onze ervaring kan uw kind vertrouwd raken met de routine van een bezoek aan de tandarts, zodat latere bezoeken niet steeds ontmoedigend zijn.

Een check-up om de zes maanden wordt aanbevolen om te voorkomen dat gaatjes en andere gebitsproblemen ontstaan. Echter, uw tandarts kan u informeren wanneer en hoe vaak uw kind zal moeten worden gezien.

Het is ons beleid te om de kinderen te instrueren over een goede mondhygiëne en we moedigen kinderen vanaf 6 jaar aan om onze mondhygiënist regelmatig te zien. Ervaring leert dat dit de beste manier is om hen te motiveren en een goede mondhygiëne aan te leren. druppelen regelmatig goede mondhygiëne gewoonten. Bezoeken aan de mondhygiënist zijn op basis van de orale gezondheid van het kind en kan in combinatie met het check-up bezoek.