Implantaten

Implantaten

Implantaten zijn een goede manier om ontbrekende tanden te vervangen en ook een stabiele vaste oplossing voor uitneembare partiële of volledige prothese.  Een implantaat kan een of meer valse tanden ondersteunen. Vijf of zes implantaten worden meestal gebruikt om alle tanden in de kaak te vervangen.  Een tandheelkundig implantaat is een metalen staaf die wordt geplaatst in het kaakbeen om een kunsttand op zijn plaats te houden.

Ze zijn meestal gemaakt van titanium, een metaal dat goed te verdragen is door het lichaam. Implantaten bieden een uitstekende steun en stabiliteit voor deze tandheelkundige apparatuur. Gedurende een aantal maanden vergroeit het bot met het metalen implantaat. Een klein beslag steekt door het tandvlees en het kunstgebit of bruggen kunnen hierop worden geschroefd of geklikt.

De tanden die aan implantaten zijn  bevestigd ogen zeer natuurlijk en vaak verbeteren of herstellen zij de glimlach van een patiënt.

Implantaten zijn zeer sterk, stabiel en duurzaam en gaan vele jaren mee, maar af en toe zullen ze opnieuw worden vastgezet of vervangen als gevolg van normale slijtage.


Redenen voor tandheelkundige implantaten :


• Vervangen van een of meer ontbrekende tanden zonder effect op aangrenzende tanden.
• Oplossen gewrichtspijn of beet doordat tanden verschuiven naar ontbrekende tandruimte.
• Herstel van een zelfverzekerde glimlach.
• Herstel kauw-, spraak- en spijsverteringsfunctie.
• Herstellen of verbeteren gezichtsweefsels.
• Ondersteunen van een brug of prothese, waardoor deze veiliger en meer comfortabel zijn.